24/7 bereikbaar | Bel nu: 06 53405646

Bijzondere en unieke handgemaakte gevlochten uitvaartkisten

Materialen

Bij het creëren van onze uitvaartmanden leggen we de nadruk op het gebruik van natuurlijke materialen met respect voor duurzaamheid. Elk materiaal dat we selecteren, van pitriet tot waterhyacint en zeegras, draagt een uniek verhaal met zich mee. Onze uitvaartmanden zijn het resultaat van een zorgvuldige keuze van materialen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een diepere betekenis hebben. Elk van deze plantsoorten onthult een uniek aspect van verbondenheid met de natuur en benadrukt het belang van duurzaamheid voor onze planeet. Lees verder om meer te weten te komen over de herkomst en eigenschappen van de materialen die we gebruiken voor onze uitvaartmanden.

Pitriet

Pitriet, een natuurlijk materiaal afkomstig van de rotanpalm, wordt gewaardeerd om zijn flexibiliteit, lichtheid en duurzaamheid. Deze eigenschappen maken pitriet ideaal voor de vervaardiging van onze uitvaartmanden. De uitvaartmanden, met hun gladde, lichtgekleurde textuur, bieden een milieuvriendelijk en esthetisch aantrekkelijk alternatief voor traditionele kisten. Uitvaartmanden van pitriet combineren respect voor het milieu met een waardige en persoonlijke laatste rustplaats voor uw dierbare.

Contentblok-1_Onze-uitvaartmanden-uit-Indonesie
Contentblok-1_Onze-uitvaartmanden-uit-Indonesie

Waterhyacint

Waterhyacint, een snelgroeiende waterplant, wordt steeds populairder als milieuvriendelijk materiaal voor de vervaardiging van uitvaartmanden. De stevige stengels van de waterhyacint worden gedroogd en gevlochten tot manden die een natuurlijke en serene uitstraling bieden. Deze manden zijn volledig biologisch afbreekbaar en combineren esthetiek met ecologische verantwoordelijkheid. Uitvaartmanden van waterhyacint bieden een waardige en persoonlijke manier om afscheid te nemen die harmonieert met de natuur.

Rotan

Rotan, een snelgroeiende klimplant, kan jaarlijks tot zes meter hoog worden en is daarmee een ideaal hernieuwbaar materiaal voor uitvaartmanden. Het draagt bij aan natuurbehoud door zich aan bomen vast te hechten en ondersteunt de lokale fauna. Duurzaam beheerd door plantage-eigenaren, gedijt rotan ook op minder vruchtbare gronden, wat de nadruk legt op duurzaamheid en respect voor de aarde. Rotan staat symbool voor verbinding en steun, eigenschappen die van onschatbare waarde zijn in tijden van afscheid.

Contentblok-1_Onze-uitvaartmanden-uit-Indonesie
Contentblok-1_Onze-uitvaartmanden-uit-Indonesie

Bananenblad

Bananenbladeren, afkomstig van bloeiende bananenplanten, groeien snel tijdens het moessonseizoen, wat resulteert in een overvloed aan oudere bladeren die geoogst kunnen worden. Deze bladeren, een bijproduct van de bananenteelt, worden vaak weggegooid of gecomposteerd. Tegenwoordig worden bananenbladeren echter gerecycled, gedroogd, gebundeld en tot garen gesponnen voor het vervaardigen van uitvaartmanden, waardoor ze een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief bieden.

Zeegras

Zeegras, afkomstig uit kustgebieden, groeit snel en is daardoor een hernieuwbare bron. In plaats van het traditioneel te laten vergaan of te composteren, wordt zeegras tegenwoordig gerecycled. Het wordt gedroogd, gebundeld en tot garen gesponnen, dat vervolgens wordt gebruikt voor het maken van uitvaartmanden. Dit proces maakt zeegras tot een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief, dat zowel esthetiek als ecologische verantwoordelijkheid combineert.

Contentblok-1_Onze-uitvaartmanden-uit-Indonesie

Uitvaartmanden voor crematie en begraven

Onze uitvaartmanden zijn goedgekeurd door zowel LVC als VTU, waardoor ze geschikt zijn voor zowel crematie als begraven. De manden met codes die beginnen met FT zijn speciaal ontworpen voor natuurbegraafplaatsen. Laat onze uitvaartmanden een symbool zijn van liefde en respect, zowel voor degenen die we gedenken als voor de aarde die we koesteren.

Vraag ons collectieboek aan

Vul uw gegevens in en wij sturen u kosteloos ons collectieboek toe. U ontvangt een digitale versie in de mail en een fysieke versie per post. Tevens ontvangt u een overzicht van inkoopprijzen.

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?